I.Türkiye, Ağustos 1959’da AET’ye müracaat etmiştir.II.AET, 1960 Mayıs’ında Türkiye ve Yunanistan ile aynı anda görüşmelere başladı.III. 27 Mayıs darbesinden sonra Milli Birlik Komitesi, AET ile görüşmeleri askıya almıştır.IV.Türkiye 1981’de AET’ye tam üyelik hakkı kazanmıştır.V.AET ile Eylül 1963’te bir ortaklık anlaşması imzalanmıştır.Türkiye-AB ilişkileri ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
27 Mayıs darbesine rağmen asker, AET ile görüşmeler konusunda geri adım atmamıştır. 1981’de AET’ye tam üye olan Yunanistan’dır.
Temel ham maddeleri yurt içinde üretilen veya üretilecek olan sınai tesislere,Büyük sermaye ve ileri teknoloji gerektirmeyen projelere,Kuruluş kapasitelerinin iç tüketimi karşılayacak düzeyde tutulmasına öncelik verilmelidir.Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri 1934-1938 yıllarını kapsayan Planlı Sanayileşme dahilindeki “Birinci Sanayi Planı” ilkelerindendir?
II numaralı verilen “Büyük sermaye ve ileri teknoloji gerektiren” şeklinde olmalıydı.
“Devlet şekli olarak egemenliğin millete ait olmasını, hükûmet şekli olarak seçim ilkesini esas almıştır”.ifadesi, aşağıdaki hangi yönetim sistemini açıklar?
Devlet şekli olarak egemenliğin millete ait olmasını, hükûmet şekli olarak seçim ilkesini esas almıştır açıklaması Cumhuriyeti tanımlamaktadır.
Aşağıdakilerden hangisi 15 Haziran 1957’de imzalanan İstanbul deklarasyonuna dahil olan ülkelerden biri değildir?
Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya’nın katılımıyla 15 Haziran 1997’de İstanbul Deklarasyonu kabul edilmiştir. Irak bu deklarasyona katılan ülkeler arasında yer almamaktadır.