1 - Gönderdiği peygamberi kabul etmek
2 - İndirdiği kitabı sorgulamak
3 - Kitabında zikrettiği hususları tasdik etmemek
Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri Allah'a iman içerisinde yer alır?
İndirdiği kitabı benimsemek ve kitabında zikrettiği hususları tasdik etmek Allah'a iman içerisinde yer alır.
Trente Konsili’nde (1546) tespit edilen şekliyle Yeni Ahid, Matta, Markos, Luka ve Yuhanna’ya göre İnciller kaç kitaptan meydana gelmektedirler?
Trente Konsili'nde (1546) tespit edilen şekliyle Yeni Ahid, Matta, Markos, Luka ve Yuhanna’ya göre İnciller, Resullerin İşleri, Pavlus’un Mektupları (14), Genel Mektuplar (7) ve Yuhanna’nın Vahyi olmak üzere toplam yirmiyedi kitaptan meydana gelmektedir.
Allah’ın her şeyi bilmesi aşağıdaki sıfatlarından hangisi ile ilgilidir?
İlim, Allah Teâlâ’nın bilme sıfatıdır. Kelam, Allah’ın konuşma sıfatıdır. İrade, Allah’ın dilemesi ve istemesi anlamına gelir. Kudret, Allah’ın her şeye gücünün yetmesidir. Basîr, Allah’ın her şeyi görmesidir.
Müslümanlar kutsal kitaplar ve Kur’ân-ı Kerim’in hangi şekline inanmalıdırlar?
Hz. Muhammed’e vahyolunan Kur’ân-ı Kerîm, Allah’ın vahyettiği haliyle orijinalliğini korumuş, hiçbir bozukluğa uğramadan günümüze kadar gelmiştir. Müslümanlar bozulmuş ve değiştirilmiş (tahrif ve tebdil edilmiş) olan kutsal kitaplar ve Kur’ân-ı Kerim’in A, B, C ve E şıklarında verilen dönemlerdeki şekline değil, D seçeneğinde de belirtildiği üzere Allahtan gelen ve bozulmamış olan ilk şekillerine inanmalıdırlar.
İslam dininin sadece inanç esasları değil aynı zamanda davranışlarla yani amelle ilgili hükümleri de vardır. Bu hükümlere ne denir?
İslâm dininin sadece inanç esasları değil aynı zamanda davranışlarla yani amelle ilgili hükümleri de vardır. Muamelat esasları denilen bu hükümler daha çok fıkıh ilmini ilgilendirir. Doğru cevap A'dır.
Kalbin fiili olması nedeniyle insanın inançla ilgili hususları kalben kabullenmesinin şart olması aşağıdakilerden hangisi ile açıklanabilir?
İman öncelikle kalbin tasdik etmesi yani onaylamasıdır. İnsanın karar verme mekanının kalp olması bunun da mecazi bir anlam taşıdığı belirtilmelidir.
Aşağıdakilerden hangisi amelin imandan bir cüz olduğunu savunan mezheplerdendir?
İmanda artmanın hem nitelik hem de nicelik yönünden olacağını söyleyenler aynı zamanda amelin imandan bir cüz olduğunu savunan Selefiyye, Mu’tezile, Şia, Zeydiyye ve Hariciyye mezhepleridir. Bunların yorumuna göre Kur’an’da müminlerin inanç coşkusunu belirten ayetler imanın artıp eksilen bir şey olduğunu göstermektedir. Doğru cevap C’dir.
Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın peygamberlerine gönderdiği ilahi kitapların adlarından biri değildir?
Tekvin; Tevrat’ın evrenin ve ilk insanın yaratılışından, Hz. Âdem’ ve Havva’nın işlediği ilk suçtan, onların yeryüzüne inişlerinden, Hz. Nuh, İbrahim ve İsrailoğullarının Mısır’a girişlerinden ve oradaki hayatlarından bahseden bölümünün adıdır. Doğru cevap A’dır.
Taklidi iman kişinin çevresindekilerden görerek inanmasıdır.
Aşağıdakilerden hangisi latif ve gaybî varlıklardan biri değildir?
Kur’an; melek, cin ve şeytan, ruh gibi gaybi^ varlıklardan bahsederek hem insanlara bu konuda bilgi vermekte hem de onun bu varlıklarla olan iletişimini düzenlemektedir.
Soru kökünde verilen ayet Şûrâ Suresinde geçmektedir. Doğru cevap B'dir.
Şeytan ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
A ve E seçeneğindeki bilgilere meleklerle ilgilidir. C seçeneğinde bilgi insanla ve D seçeneğinde bilgi peygamberlerle ilgilidir. B seçeneğinde açıklama ise şeytanla ilgilidir. Kur’ân’da İblîs’in mahiyeti hakkında fazla bilgi verilmemekle birlikte ateşten yaratıldığı vurgulanmaktadır.
I. Cinler de insanlar gibi Allah’a kulluk etmeleri için yaratılmıştır.
II. Cinlere depeygamber gönderilmiş, bir kısmı iman etmiş, bir kısmı kâfir olarak kalmıştır.
III. Geleceği (gayb) bilebilirler.
IV. Cinler insanlar gibi evlenip çoğalamazlar.
Yukarıda cinler ile ilgili verilen bilgilerden hangileri doğrudur?
cinler de insanlar gibi Allah’a kulluk etmeleri için yaratılmıştır. Cinlere depeygamber gönderilmiş, bir kısmı iman etmiş, bir kısmı kâfir olarak kalmıştır.Son Peygamber olan Hz. Muhammed, insanlara olduğu gibi cinlere de Allah’tanaldığı emirleri iletmiştir. Cinler insanlara nispetle daha üstün bir güce sahiptirler.Meselâ kısa sürede uzun mesafeleri katedebilir, insanlarca görülmedikleri haldeinsanları görebilir, insanların bilmediği bazı hususları bilebilirler. Fakat geleceği (gayb) onlar da bilemezler. Cinler gökteki meleklerin konuşmalarından gizlicehaber almak isterlerse de buna imkân verilmez. Cinler insanlarda olduğu gibi evlenip çoğalırlar, doğar, ölür, yer ve içerler. Doğru cevap A seçeneğidir.
Meleklerin Kur’an’da belirtilen görevlerinden ilki; Yüce Allah’ı hamd ile yüceltmek, O’na secde etmek, O’nu gece gündüz takdis etmek ve emrolundukları diğer işleri yerine getirmektir. Doğru yanıt D'dir.
“Tevrat” hangi peygambere indirilmiştir?
Kanun, şeriat anlamlarına gelen Tevrat Hz. Musa’ya indirilen kitabın adıdır.